Studio Jenske Dijkhuis

architectural spaces

Horizon Pavilion

The Horizon Pavilion is an attempt to invoke the open, tranquil, Dutch flatland in the busy city of London. Entering the pavilion through a doorway, one enters a corridor-like structure of open metal frames which twist and widen to towards a large window. The large reflective surfaces of the window obscure most of the street view leaving just a narrow horizontal strip. The mirrors above and below this reflect the sky and give the illusion of a wide Dutch horizon: just water, land and cloudy sky.


First prize: FIRST@108 Public Art Award

Jenske Dijkhuis is proud to announce to be the winner of FIRST@108 Public Art Award ! At the award ceremony in London on the 23rd of March Studio Jenske Dijkhuis was proclaimed this years winner of FIRST@108 with The Horizon Pavilion. This competition organised by the Royal British Society of Sculptors gives artists and designers the opportunity to develop and produce a work for the public domain. In October of this year the result will be on public display for four months at the Societyʼs garden in London, England. Afterwards it will likely move to Canary Wharf to be exhibited there.

Fore more information please consult: 

First Prize: WoodChallenge 2007

The WoodChallenge 2007 yielded two winners. Matthijs Toussaint of the TU Delft and Jenske Dijkhuis both received the highest honor.
The prize is awarded to students or teachers who, through a remarkable achievement and innovation, improve the image of wood or its use.

Due to the wide variety of entries two winners nominated. The submission of Toussaint was according to the jury ”groundbreaking, showing courage and vision, in depth developed and cross departmental: a compliment.” The design of Dijkhuis ”triggered, urged to think differently in wood: a real Challenge.”

Read the full article @ Architectenweb, in Dutch